16 مرداد 1393 - 12:30
شناسه خبر: 146
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
نقش موثر پتاسیم در کاهش اثرات آفات مرکبات
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: پتاسیم در 65 درصد موارد موجب بهبود سلامت گیاه می شود.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، محمد تقی شکوهی، با اشاره به بروز علائم بیماریهای ویروسی و شبه ویروسی و قارچی ریشه درختان مرکبات و کاهش مصرف کودهای پتاسه از سوی باغداران، بر نقش پتاسیم در کاهش اثرات آفات و بیماریها تاکید کرد و افزود: پتاسیم یکی از موثرترین عناصر بین تمامی عناصر غذایی است که بیماریها و آفات گیاهی را تحت تاثیر قرار داده و در تمام عملکردهای سلولی درگیر بوده و تنظیم کننده فعالیت آنزیمهاست.
وی ادامه داد: در سایر موارد به علت غلظت بالای پتاسیم در خاک، جذب منیزیم، کلسیم و نیتروژن آمونیومی مختل شده است. پتاسیم درصد بالایی از اثرات سوء عوامل بیماری و آفات از جمله 115 درصد اثرات نماتدها، 99 درصد اثرات ویروس ها، 70 درصد اثرات باکتریها، 48 درصد اثرات عوامل خارجی و 14 درصد اثرات
حشرات را کاهش میدهد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کمبود پتاسیم، مقدار ترکیبات ضد قارچی طبیعی گیاهان را کاهش میدهد، افزود: بررسیهای صورت گرفته بر روی درختان مرکبات نشانگر آن است که پوسیدگی فیتوفترایی ریشه مرکبات با غلظتهای بالای کود پتاسیم افزایش مییابد و افزایش جذب پتاسیم موجب کمبود کلسیم میشود.
شکوهی اظهار کرد: تغذیه پتاسیم مطلوب سبب کاهش شدت آلودگی نماتدهای گیاه میشود.
منبع: ایسنا